HR sau judecatorii de minciuni

Image result for resurse umane

Dupa ceva ani in campul muncii si cam 4 companii schimbate am avut astazi revelatia! Da, am inteles cum angajeaza HR-ul sau mai bine spus specialistii in psihologie.

HR-ul nu urmareste capacitatea omului, implicarea/interesul. Nu! Adica…de ce ne-ar trebui un om implicat, un om capabil? De unde mai luam managerii daca angajam doar oameni capabili?! Daca se mai nimereste si unul de asta e foarte bine.

Astazi un coleg abia venit imi spunea ca vrea o luna de concediu. Întrebarea mea fireasca a fost daca a precizat asta la interviu, iar raspunsul m-a dat pe spate:

– Nu! Iti dai seama ca nu m-ar fi angajat.

Superb! Corectitudinea mea loveste din nou. Adica se pare ca eu sunt singura proasta care la un interviu discuta toate problemele.

Socata fiind de acest raspuns am mai reflectat un pic la noii angajati care au venit in ultimele luni si…ce sa vezi?! Imi dau seama ca fiecare a mintit la interviu, mai mult sau mai putin…dar tot minciuni au fost.

Prin urmare, HR-ul, departamentul care ar trebui sa filtreze candidatii si sa-i respinga pe cei care mint sau care nu au capacitatile pe care spun ca le au, nu observa nimic. Oamenii din HR sunt persoane care probabil au ajuns acolo prin aceleasi mijloace.

In viitorul apropiat imi propun sa-mi fac un CV fals, in care sa trec orice minciuna care imi trece prin minte. Abia astept sa vad cate companii o sa ma sune si cum vor decurge interviurile.

Poate asa reusesc sa-mi gasesc un “dream-job-ul”…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s