Rezumat de…concediu

Image result for concediu

Se spune ca timpul vindeca tot. Poate uneori rezolva si probleme aparente, dar sunt si situatii in care timpul te face sa observi, sa intelegi lucruri pe care doar ti le-ai imaginat.

Exact asta mi s-a intamplat si mie. Dupa aproape 2 ani am decis sa-mi iau cateva zile de concediu doar pentru mine. Cateva zile in care sa ma gândesc de ce?, cum?, când?.

Zis si facut. Joi la ora 17:00 am incheiat activitatea si o sa o mai reincep maine de la ora 8:00. Uite asa am petrecum 4 zile in care sa analizez.

Cu siguranta nu as putea fi casnica si nici nu as putea lucra de acasa. Mi-ar lipsi interactiunea umana. De asemenea, nu as putea fi casnica pentru ca sunt mult prea activa pentru a petrece toata ziua singura, fara sa fac nimic deosebit.

Pe de alta parte insa, nu este normal nici sa petrecem 9 ore pe zi la locul de munca. Din tot acest timp cel putin 3 ore sunt pierdute inutil, ca sa nu mai vorbim de timpul pe care il petrecem in drum spre si de la munca.

Prin urmare, in viziunea mea, dupa ce am incercat toate tipurile de program, atat full-time cat si part-time (6, respectiv 4 ore), un program corect ar fi cel de 6 ore pe zi, sau 8 ore 15 zile pe luna. Resutul inseamna doar ore, zile, luni si ani pierduti.

Tarile nordice fac demersuri pentru a ajunge la un astfel de program, in conditiile in care salariile din tarile respective sunt mult mai mari decat in Romania. Pe de alta parte, angajatorii de aici cer cat mai multe ore de munca, pentru salarii de part-time.

Concluzia, dupa cele 4 zile, din care 2 de week-end…cat se poate de simpla:

“Stimate angajator,

Pornind de la raportul clasic cerere-oferta, iti spun ca pentru salariul pe care il oferi si doar pentru ca mi se par interesante anumite aspecte ale job-ului as continua sa lucrez dar cu un program de 8 ore pe zi, 15 zile pe luna.”

 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Rezumat de…concediu

 1. se simte in randurile tale libertatea de a alege. Evident ca este meritul tau, dar intr-o lume in care cei mai multi sunt ingropati in rate, leasing, meditatii la copii,chirie, este reconfortant sa citesti si sa simti libertatea pe care o ai tu. Cat priveste ideea din randurile tale, programul, cred este varianta ideala.

  1. Din pacate tocmai asta mi-a lipsit mereu: libertatea de a alege. Daca as fi putut sa aleg as fi renuntat acum 6 ani când m-am angajat prima oara la o corporatie si as fi facut cu totul altceva.
   De aici si toate nemultumirile mele la adresa unor, asa-zise companii de succes care ar fi zero fara oamenii care lucreaza pentru ei.
   Management prost interesat doar sa faca bani si iar bani pe munca unor oameni de cel putin 1000 de ori mai capabili.
   De aici a pornit si ideea mea, care stiu ca nu e sustinuta, dar o sa continui sa insist pana ne vom trezi la realitate si vor face ei ce vrem noi si nu noi ce vor ei pentru ca pana la urma ei au venit la noi in tara nu noi la ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s